SymPDA Android Blog

Android, magyarul

APK Signer - HU

2015. február 13. 08:00 - gidano

apk-signer_ikonHa eljutunk odáig, hogy ilyen dolgokra szükségünk lesz, valószínűleg nem kell magyar nyelvű alkalmazásokat használni. Mégis elkészítettem az APK Signer nevezetű JAVA alkalmazás honosítását, mert ezzel nem csak APK és JAVA, hanem ZIP fájlok digitális aláírása is megoldható! Akinek pedig erre szüksége van, nem kell feltétlenül angolul tudnia.


Ami elvégezhető az APK Signerrel:

  • saját digitális aláíró kulcs készítés
  • ezzel fájlok (.apk, .java, .zip szignózása (aláírása))
  • flashelhető .zip fájlok aláírása
  • .apk zipalign*
  • a meglevő kulcsfájl információk kiolvasása

(*) - A zipalign az 1.6-os SDK-val jött ki először, dióhéjban egy olyan eljárás, ami optimalizálja, hogyan legyen egy APK fájl becsomagolva. Ha egy fájl átesik a zipalign műveleten, akkor a rendszer könnyebben, gyorsabban férhet hozzá, ergo gyorsabban fog betöltődni, gyorsabban lesz használható.


Használata:

Az alul letölthető .zip fájlban van maga a apk-signer-1.8.5-HU_gidano.jar fájl, szükség lehet egy un. java_apk_signer_indito.cmd fájlra (ez indíthatja a .jar programot), és az apk-signer.preferences állomány, ebben van definiálva pl., hogy magyarul induljon el (locale_tag=vi) . (Ha ez nincs meg, az nem gond; a jar alapból angol nyelven indul, ha ezt módosítani akarod magyarra, a nyelvi beállításainál váltsd át vietnami nyelvre! és indítsd újra az alkalmazást.)

Ami kell hozzá:

  • Telepített JAVA (JDK/JRE, az op.rend.-nek megfelelő 32 ill. 64bites)

 Mindegy, hova csomagolod ki a letöltött .zip fájlt, a benne lévő .cmd-t nyisd meg egy szövegszerkesztővel és az alábbiak szerint módosítsd az elérési utakat:

apk-signer_1

Ezután katt a .cmd-re és a .jar elindulása után használatba is veheted!

apk-signer_2apk-signer_3apk-signer_4apk-signer_5apk-signer_6

Ha ezek után megnyitsz egy .apk, .jar vagy .zip fájlt és látsz benne egy META-INF nevű mappát, már tudni fogod, hogy az tartalmazza készítőjének digitális aláírását!

apk-signer-zip_signed_gidano apk-signer_7

Remélem, segítettem!?

I-love-Sympda_250x75


apk-signer-1.8.5-HU_gidano.zip

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr18641596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása