SymPDA Android Blog

Android, magyarul

Alkalmazások áthelyezése SD-re - ROOT nélkül!

2015. november 06. 18:00 - gidano

Alkalmazások áthelyezése SD-re - ROOT nélkül!

Egy rootolt készüléken könnyű megoldani, hogy a telepített alkalmazások az SD kártyára kerüljenek áthelyezésre, no de root nélkül?!


Alkalmazások áthelyezése SD-re - ROOT nélkül!

 

Minap kezembe került egy kis Galaxy Young a maga 200MB körüli szabad belső tárhelyével, pár app mellett már gondot okozott néhány SMS megtartása, állandó - a "memória megtelt, töröljön néhány alkalmazást" üzenettel - mit ne mondjak, büntetném az ilyen készülékek gyártóját!

Ha van root, minden van! - szoktuk mondani, és tényleg van minden. Azonban a telepített alkalmazások egy kis beavatkozással root nélkül is áthelyezhetők az SD kártyára. Ez sok mai rendszeren nem okoz problémát, de bizony a régebbi rendszereken és egyszerűbb kivitelű készülékeken megmenthet az idegbajtól.

Az itt leírtak nem biztos, hogy minden készülékkel működnek, és az arra fel nem készített appok sem helyezhetők át, valamint ne helyezz át olyan appot sem, aminek a widgetjét használod!


Mi kell hozzá?

  • adatkábel
  • a készülék feltelepített USB drivere (az ADB kapcsolathoz!)
  • a bejegyzés alján letölthető Move to SD.zip

Hogyan csináljam?

  • a készüléken kapcsold be az USB hibakeresést (Beállítások - Fejlesztői beállítások - ha ez nincs, általában előjön a Telefon névjegye - Build szám többszöri érintésével. Régebbi 2.3.x rendszeren a Beállítások - Alkalmazás beállítások - Fejlesztés)

move_to_sd_cikk_foto_usb

  • USB kábelen csatlakoztatsd a telefont és a PC-t
  • a korábban letöltött Move to SD.zip állományt bontsd ki, nyisd meg a Move to SD mappát és indítsd el a benne található Enable Move to SD.bat fájlt 

move_to_sd_cikk_foto_move_to_sd

Megjelenik egy megnyitott parancssori ablak, a művelet egészen rövid időt fog igénybe venni. (Az ADB-állományokat frissítettem a letöltésben)

A sikeres beavatkozást követően a Beállítások - Alkalmazások kezelése menüben egy app nevére bökve megnyíló ablakban (ha az app amúgy támogatja!) a következő lehetőséget kell látnod.

move_to_sd_cikk_athelyezes_sd

root_nelkulilovesympda

Remélem segítettem?


Move to SD.zip (754.0 kB)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr488641988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása