SymPDA Android Blog

Android, magyarul

Fuel Economy for Torque Pro - HU

2016. augusztus 23. 16:55 - gidano

A Torque Pro fogyasztásmérő bővítménye

fuel_economy_for_torque_pro_ikon_1.png

Torque Pro alkalmazás kiegészítő, fogyasztásmérő szoftvere, bővítménye.

Fuel Economy for Torque Pro - HU

Ha érdekel az autódiagnosztika témaköre, és olyan benzines ill. dízel motoros autód van, amely gyártási éve 2001 ill. 2004 utáni, kell legyen a járműben valahol egy un. OBD2 csatlakozó.

Erről röviden annyit kell tudni, hogy egy 16 lábú diagnosztikai csatlakozó, amin pl. hiba esetén a szervizek is mérik egy számítógépen futó szoftverrel a motor paramétereit. Hibás működés esetén az ECU-hoz (az ECU - Engine Control Unit - a motorvezérlő rendszer központi eleme) csatlakozó szoftver meg tudja mondani, hogy hol keresse a hozzáértő az adott problémára a megoldást. Ezt általában egy hibajel képében közli, ami egy P betűből és 4 számjegyből álló kód.

Aztán - ha már megvannak a hibakódok (ne legyenek...) - megkeresheted a kapott kód jelentését a legnagyobb magyar nyelvű OBD és EOBD hibakód adatbázisban, melyet az autotechnika.hu kezel, ITT

fuel_economy_for_torque_pro_post.jpg

A címben említett Torque alkalmazás az egyik legjobb ebben. Ingyenes Lite verziója alkalmas arra, hogy ráérezz a használatával járó technikai jellegű örömökre, de teljesebb képet a Pro megvásárlása után kaphatsz, ami nem ijesztő árú, manapság egy doboz cigaretta árába kerül... Nos ehhez - és csak a Pro verzióhoz! - található aztán a Play-en sok-sok kiegészítő alkalmazás - bővítmény, ha úgy tetszik - amelyek önállóan nem futtathatók, az alap alkalmazás képességeit egészítik ki.

A Torque javarészt magyar nyelvű, ez a fogyasztásmérő kiegészítő pedig mostantól szintén magyar nyelven érhető el a SymPDA olvasói számára!

E témakörben a TotalCar tavalyi cikke - olvasd el!

A múltkori bejegyzésben írtam egy frissen vásárolt eszközről, erről közben kiderült, hogy korántsem alkalmas androidos használatra. A Bluetooth csatlakozás gond nélküli, de a járműhöz csatlakoztatás után tökéletlen működést produkált a telefonos szoftverekkel - a laptop hasonló alkalmazásaival viszont használható.

Rendeltem egy másikat, - igaz több, mint kétszeres árért - de a maga $16.25-ös áráért androiddal is maga a csoda a használata, ezt bátran ajánlom megvételre! Itt van: http://goo.gl/Gj1b1b

 

 

obd2_mini_icar2.png

Torque Lite

Torque Pro

Fuel Economy for Torque Pro - most ingyenes!


Fuel Economy for Torque Pro v5.8-HU_gidano.apk (5.5 MB)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr8411553516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása