SymPDA Android Blog

Android, magyarul

Local Cloud - HU

2016. szeptember 17. 12:00 - gidano

A helyi Dropbox

local_cloud

Frissítés: v1.3 - v2.0

Emlékszel még a FilePush alkalmazásra?

Ez volt az, amivel a világ legegyszerűbb dolga volt méretkorlátozás nélküli fájlokat a Felhő kikerülésével PC-ről a telefonra juttani.


Local Cloud - HU

 

Sajnos két év után fejlesztője nem (nem tudta?) finanszírozta a hozzá tartozó szerver üzemeltetését, ezért sajnos véget ért vele a munka, a Local Cloud viszont helyi szervert használ ugyanezen célra helyi hálózaton, így elvileg mindig működhet. Működik Mac, PC szerver oldali, illetve Apple és Android kliens eszközökön. Itt a PC-Android viszonylatról lesz szó...

Használat:

A PC-re telepítendő fájlt ITT éred el, telepítsd fel. A kliensből az Androidra való verzióból van ingyenes is, ennek mappánként 5 fájl a korlátja, de ez ne legyen probléma; kihúzod az asztalra a másolni valót, a szerveren pedig az Asztalt állítod be megosztott mappaként...

Tehát feltelepíted és megadod a megosztott mappa elérési útját, beállítasz egy felhasználói nevet és jelszót, ennyi, az app lekerül az óra melletti ikonok közé. erre jobb gombbal kattintva látsz egy IP címet, (pl. 192.168.1.102) ezt kell megadnod az androidos kliensben, plusz a megadott felhasználó név - jelszó párost és máris úgy látod a PC megosztott mappáját, mintha a telefonon lenne.

A készülék alkalmazás menüjében még azt is megadhatod, hogy multimédia fájlokra kattintva ne letöltse, hanem a telefonra streamelje a kedvenc zenét vagy filmet!

Ne ijedj meg a leírástól! Ha bonyolultnal látod, az én hibám, mert a beüzemelése hamarabb megvan, mint lejegyezni ezt a kis bemutatót!

Honosítás:

Az Androidos kliens és a szerver oldali alkalmazás magyarítása a bejegyzés alján tölthető. 

A helyi szerver magyarítás menete

Windows 10-et használok, tehát ennek mappaszerkezetéből kiindulva a feltelepített szerver alkalmazást ezen az útvonalon találod meg:

local_cloud_pc

Ebbe a mappába kell majd bemásolni a .zip állományban lévő hu mappát és LocalCloud.exe fájlt, felülírva az eredetit (előtte az esetleg futó szervert be kell zárnod a Tálcán, az óra mellett lévő ikonjára jobb gombbal kattintva).

A letölthető Local_Cloud-android_app-desktop_app_desktop_app_hu.zip tartalmazza az Android alkalmazást, a helyi szerver alkalmazás telepítőjét és annak honosítását is!

GP link


Local_Cloud-android_app-desktop_app_desktop_app_hu.zip (4.1 MB)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr658642006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása