SymPDA Android Blog

Android, magyarul

KitKat frissítés Galaxy S III-ra, de nem a Samsungtól

2014. május 14. 18:20 - gidano

Ha a gyártó már nem foglalkozik a népszerű készülékkel, akkor azt a fejlesztői közösség veszi kezelésbe.


A Samsung néhány napja számolt be arról, hogy az eredetileg Android 4.0.4-gyel debütált, mostanság pedig már Android 4.3-at futtató 2012-es csúcsmobil, a Galaxy S III hivatalosan nem kap Android 4.4-es KitKat frissítést. Ettől függetlenül mégis látszik a fény az alagút végén, és szerencsére nem a vonat jön.

 

A Samsung ugyebár azzal magyarázta a szomorú tényt, hogy a Galaxy S III-ban csak 1 GB RAM található, ami egyszerűen kevés ahhoz, hogy az Android 4.4-et megfelelően futtassa a telefon. Ez az indok annak ismeretében igen furcsa, hogy az Android 4.4 tavaly októberi bejelentésekor a Google kiemelten hangsúlyozta, hogy az új szoftvernek oly mértékben csökkent a hardverigénye, hogy a KitKat akár még egy 512 MB-os low-end készüléken is remekül működik. Az 1 GB RAM-nak tehát elméletileg még akkor is elegendőnek kellene lennie, ha a Samsung ugyebár mindig az alaposan felextrázott TouchWiz felhasználói felülettel spékeli meg a standard Androidot.

A háttérben vélhetően az áll, hogy a Samsung egyszerűen nem kíván erőforrásokat áldozni egy kétéves telefon komolyabb frissítésére. Az XDA közösség azonban önszorgalmulag kezelésbe vette a Galaxy S III-at, melyre máris elkészült a nem hivatalos 4.4.2-es KitKat update. Persze megjegyzendő, hogy a frissítés egyelőre még nem teljesen tökéletes, vannak benne kisebb-nagyobb hibák és stabilitási problémák, mindenesetre az XDA-sok folyamatosan azon dolgoznak, hogy a szoftvert egyre jobbá tegyék. A frissítést mindenki a saját felelősségére telepítse fel!

 
/ forrás: mobilport.hu /

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr688641322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása