SymPDA Android Blog

Android, magyarul

I'm Home - HU

2014. június 16. 21:56 - gidano

I'm Home - Automatikus WOL (azaz Wake On Lan)  - a PC hálózaton át történő felébresztésére...

A Wake on Lan szolgáltatás minden mai hálózati kártya alapvető funkciója, ezzel az alkalmazással az alvó módban lévő otthoni vagy irodai PC ébreszthető automatikusan, amikor a mobil csatlakozik a helyi WiFi hálózatra!


I'm Home - HU

i'm_home_hu

Ez úgy működik, hogy a haza (-irodába, munkahelyre) érkező telefonján - ami csatlakozik hazaérkezéskor a hálózatra - lévő alkalmazásban be van állítva a helyi hálózatra kapcsolódó PC IP címe. Amint a telefonon lévő app érzékeli a beállított IP című PC-t a hálózaton, küld neki egy ébresztés jelet. Így mire lepakolsz, puszit adsz, a számítógéped már bekapcsolt állapotban vár!

Ehhez pusztán annyit kell tenned, hogy a PC BIOS-ban is engedélyezned kell a funkciót, valamint a gép hálózati kártya beállításainál is az energia takarékossági funkciót,  valamint ne lekapcsold a nap végével, hanem alvó állapotba helyezd a géped!

ITT egy angol nyelvű leírás segíti képekkel a Windows, MAC, Linux gépek konfigurálását! 

Bővebben: XDA-Dev portál (angol)


Im Home v1.0.1-HU_gidano.apk (593.5 kB)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr18641342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása