SymPDA Android Blog

Android, magyarul

Flashify - HU

2015. május 17. 08:00 - gidano

flashify_ikon

Ez az alkalmazás szinte kihagyhatatlan, ha biztonságosan akarsz flashelni - Flashelés (flashing); tulajdonképpen a boot image (képfájl), recovery image és egyéb .zip fájlok (mod-ok, stb.) telepítését jelenti az androidos készülékedre.


Flashify - HU

flashify

Ez jelenthet kernel és recovery cserétől a készülékre telepíthető különböző módosító (mod) fájlokig mindent, amit rootolt készülékeken az un. recovery-ből telepíthettél fel eddig. Root jogok nélkül meg sehogy...

Recovery - az elérése készülékenként eltérő, és maga a recovery is mást és mást jelent gyári állapotú készülékeken, valamint - root jogokkal felruházott hozzáférésnél - az egyedi (custom) ROM-mal telepített más rendszereknél. Egy egyedi rendszer recovery sokkal gazdagabb funkcionalitást jelent a készüléken elvégezhető műveletek tekintetében.

Szóval, summázva... Ha root hozzáféréssel bírsz a készülékeden, e kis program segítségével feltelepíthetsz minden olyan fájlt egyszerűen, amely módosítja a boot partíció tartalmát, magát a recoveryt (pl. a gyári helyett másikat, aminek bővebb a funkció készlete, ilyen a CWM vagy a TWRP recovery) vagy egyszerűen csak egy .zip fált, amely a rendszer, vagy app tulajdonságait módosítja (mint pl. funkció vagy kinézet)

Remélem nem vagyok túl bonyolult?!

Ha így érzed, NE használd ezt a programot!

Aki tudja, hogy mit írtam le, annak viszont jelenthet egy kis örömet, hogy a futó rendszer alól feltelepítheti a kívánt változtatásokat tartalmazó fájl(oka)t....

Annyit még hozzáfűznék, hogy én nagyon kedvelem ezt az alkalmazást, szívesen osztom meg másokkal is, magyarul!

Azonban van itt valami ezzel kapcsolatosan; egy dolog, hogy fejlesztője nem igazán készítette fel honosításokra, mivel egy csomó kifejezést a nyelvi fájlokon kívül, mindenféle .xml fájlban kellett összevadászni, órák alatt - a nagyobbik (nyelvi) gond, hogy jó részét csak a forrásfájlok kibontása után lehetne lefordítani, azonban egy ilyen jellegű alkalmazásnál annak megbontása és újraépítése azzal is járhat, hogy nem lehet olyan biztonsággal használni a műveletek elvégzésére, mint azt a fejlesztője egykor megálmodta!

Így ezek fordításától ebben az esetben eltekintettem, pusztán biztonsági megfontolásból. Amit nem értesz benne esetleg, annak a kifejezésnek inkább járj utána, minthogy baj legyen a használatából!

Sok sikert, remélem segítettem!?

root_kell


Flashify v1.9.1-HU_gidano.apk (11.8 MB)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr858641722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása