SymPDA Android Blog

Android, magyarul

Zimperium Stagefright Detector App

2015. augusztus 15. 18:00 - gidano

Zimperium Stagefright Detector App

Stagefright, második felvonás

Kiderült, hogy a Stagefright sebezhetőséget felfedező Zimperium alkalmazottja, Joshua Drake egyik javítása nem lett tökéletes, így a már patchelt Android eszközök is sebezhetők. A Google tegnap javítást tett közzé és elküldte azt a partnereinek. A Nexus 4/5/6/7/9/10 és Nexus Player eszközök a szeptemberi havi biztonsági frissítés keretében kapják meg OTA a javítást.

A javításban levő hibát Jordan Gruskovnjak, az Exodus szakembere vette észre. Joshua Drake arra számít, hogy további javítások érkeznek majd a Stagefright kódbázisához a következő hónapokban. Szerinte a sztorinak messze nincs vége.

Az Exodus augusztus 7-én, a Las Vegas-i DEF CON első napján értesítette a Google-t a problémáról. Ez két nappal Drake Black Hat konferencián tartott Stagefright előadása után volt. A sebezhetőség a CVE-2015-3864 azonosítót kapta.

A részletek itt olvashatók. / forrás: hup.hu /


Zimperium Stagefright Detector App

Ez már a fenti hibát is ellenőrzi, tessék használni (már magyarul!) és aggódni, ha kell!

Zimperium Stagefright Detector App


Stagefright Detector App v3.0-HU_gidano.apk (1.1 MB)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr328641840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása