SymPDA Android Blog

Android, magyarul

BitTorrent - HU

2015. október 19. 08:00 - gidano

bittorrent_ikon

Fájlcserélő a jó oldalon: A BitTorrentet egy Bram Cohen nevű úriember fejlesztette ki. A BitTorrent egy p2p (peer-to-peer) fájlcserélő protokoll.


BitTorrent - HU

 

A BitTorrent, hogy növelje az adatok terjesztésének hatékonyságát, felhasználja a letöltő ügyfelek feltöltési sávszélességét (séma). Azaz, minél többen töltenek egy bizonyos fájlt, nem egyre lassabb lesz a letöltés, hanem egyre gyorsabb. Általánosságban elmondható, hogy minél gyorsabb a feltöltési sávszélességed, annál gyorsabban tudsz letölteni.

Sokan azt gondolnák, hogy "de jó, hatékonyabban lehet warezolni". Biztos, de a szempontunkból azért van egy nagy jelentősége a BitTorrentnek. Mégpedig az, hogy egy rakás szoftver disztribútor felismerte, hogy szűkös szoftver terjesztői erőforrásaikat kibővíthetik a fájlcserélők használatával.
Gyakori, hogy a kiadások napján az FTP szerverekről még nem érhető el egy bizonyos anyag, vagy éppen fullon vannak az FTP szerverek, de aki tudja, hogyan kell használni egy BitTorrent klienset hamar hozzájuthat a kívánt dologhoz. Készüljünk fel rá, hogy egyre több anyaghoz tudunk majd így hozzájutni!

Nem kell a letöltéshez más, mint egy torrent fájl (amelyet a disztribútor ad meg legtöbbször), és egy egyszerű kliens program, amelynek a beüzemelése két perc (a letöltéssel együtt): rengeteg BitTorrent kliens létezik. Ezek közül a BitTorrent névre hallgató a legnépszerűbb a SourceForge-on.

/ forrás: hup.hu, módosította a szerk./

A µTorrent - HU is megtalálható az oldalon!

GP link


Bittorrent v3.10-HU_gidano.apk (8.3 MB)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr998641924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása