SymPDA Android Blog

Android, magyarul

Clipcast Free - HU

2015. november 06. 08:00 - gidano

Clipcast Free - HU

Clipcast Free - HU

Clipcast, az univerzális vágólap alkalmazás

címmel jelent meg a bemutató cikk a Magyar Android Portálon (kobak) - tessék elolvasni ITT.

 

Akadt már olyan pillanat mindenki életében, amikor gyorsan át kellett volna másolni valamit egyik mobil eszközéről a másikra, netán a laptopjáról a táblagépére és fordítva, ebben egészen biztosak vagyunk. Egy link itt, egy screenshot ott, egy rövid, ámde hirtelenjében annál fontosabb szövegrészlet amott. A kérdés csak az, hogy kinek mi a tuti módszere a problémára.

Rengeteg lehetséges módszer akad, kezdve a saját magunknak való e-mail vagy instant üzenetek küldözgetésére, szinkronizálható webes linkek beszúrása, Dropbox vagy egyéb megoldások használata, ki épp mit gondol a legjobb módszernek némi ideiglenes adat A-ból B-be áthelyezésére abban a szent minutumban éppen. A hangsúly természetesen az ideiglenes adataink mozgatásán van, leginkább a clipboard-unk tartalmára lehet ilyenkor gondolni.

A Clipcast mobil és desktop alkalmazás erre a problémára igyekszik jó megoldást adni. A célja kettős: egyrészt ne kelljen soha többé végiggondolni, hogy juttathatunk át nagyon-nagyon gyorsan valamilyen ideiglenesnek tekinthető szöveget, képet, webes linket az egyik eszközünkről a másikra, valamint ha egy mód van rá, akkor ne szemeteljük tele a szépen karbantartott képtárainkat, webes linkjeinket mindenféle ideiglenes adattal, amire valószínűleg nem is lesz többet szükségünk, most viszont épp nagyon kell.

A két legfontosabb jellemzője a Clipcastnak az, hogy elérhető mindegyik fontosabbnak tekinthető platformon (iOS, Android, Mac OS X és Windows), valamint az interneten keresztüli szinkronizáció. Ha csak helyi hálózaton keresztül működne, akkor nagyon sok használati eset nem lehetne kivitelezhető. Velünk például számos alkalommal előfordult, hogy a telefonunk valamilyen oknál fogva nem jelentkezhetett be a helyi hálózatra, de mégis át szerettünk volna juttatni adatokat egy másik gépre, ahol csak az internet elérés volt a közös pont.

A Clipcast jelenleg Dropbox API-t használ mindehhez, ez persze azt jelenti, hogy a használatához szükség van egy Dropbox account-ra, ám ha nem lenne, nagyon egyszerűen csinálhatunk egyet az app-ból is. Ráadásul mivel Dropbox API-n keresztül működik, biztosított a stabil és gyors működés is.


Főbb funkciók:

  • Automatikus vagy gombnyomásra történő vágólap-tartalom szinkronizálás
  • Értesítések mind asztalon, mind pedig mobil platformon
  • Fontos clip tételek megjelölése
  • iOS-en today widget, Androidon háttérben való futtathatóság
  • Az asztali alkalmazásban gyorsbillentyűk kezelése.

Néhány konkrét használati eset:

  • Linkek gyűjtése, majd másik eszközön a tárolt linkek megnyitása
  • SMS üzenetben érkező kódok, vagy információk gyors átjuttatása másik eszközre
  • Vágólap funkciójának kiterjesztése
  • Képernyőképek gyors átvitele eszközök között
  • Anyaggyűjtés illetve kutatás az egyik eszközön, majd másik eszközön összeszerkesztés

...és megint csak nem értem, hogy egy magyar fejlesztésű alkalmazást miért kell lefordítani, hogy magyarul is használható legyen?! 

Az app át lett keresztelve, új neve: Dorsunator, és fizetős lett...

WEBHELY


Clipcast Free v1.0.3-HU_gidano.apk  5.36 MB

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr598641982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása