SymPDA Android Blog

Android, magyarul

Xposed for Lollipop/Marshmallow

2016. január 03. 12:00 - gidano

xposed_ikon

Xposed Installer

 

Az Xposed Installer az Xposed Framework-öt telepíti a telefonra, amely tulajdonképpen egy futtatókörnyezetet teremt az un. Xposed Modul-ok számára. Ezek a modulok (számtalan) pedig olyan rendszerszintű beavatkozásokat végezhetnek így el, amelyeket ennek hiányában csak a rendszerpartíción elhelyezkedő programok buherálásával tudnánk véghezvinni. Vagyis erősen leegyszerűsíti bizonyos vágyott feladatok elvégzését akár - szakértelemmel nem rendelkező - kezdő felhasználók részére is.


Ami miatt annyira kellett ez az új verziószámú Xposed, az az, hogy Lollipop rendszeren nem működtek az eddigi megoldások. Ez az első ilyen próbálkozás, ami működőképes az Android 5.0-ás verziója felett, ezért az alpha jelző. Tessék nyugodtan próbálgatni, létezik hozzá egy szintén recoveryben telepíthető uninstaller (eltávolító) is!

Az Xposed alfa kiadása Android 5.0+ rendszer futtató eszközökre készült, beleértve a Nexus, HTC és Motorola telefonokat. Jelenleg azt írják a Samsung készülékekről, hogy  csak akkor támogatottak, amennyiben nem gyári ROM fut a készüléken. Felhasználók visszajelzései szerint bootloopot okozhat (indulási állapotnál megragad a készülék, ciklikusan csak az indítórutin fut le, a készülék továbbra nem indítható el normálisan) gyári ROM-ot futtató Samsung készülékeken.

Az Xposed flash előtt mindenképpen készíts egy Nandroid mentést ( újraindítás recovery - backup) a rendszerről! Attól föggően, hogy milyen verziószámú rendszered illetve processzor-típusod van, töltsd le a hozzávalókat, tehát Android 5, 5.1, 6 - azaz sdk21, 22, 23, valamint az arm7, vagy arm7 64bites, esetleg x86 (ez az ATOM processzoros gépekhez kell).

Használata:

  • letölteni a megfelelő .zip fájlt
  • custom recoveryben feltelepíteni, majd
  • a készülék újraindítását követően
  • sima alkalmazásként feltelepíteni az XposedInstaller_3.0_alpha4.apk-t

Az Installert elindítva lehet telepíteni annak Letöltések menüpontja alól a különböző beépülőket, (vagy az innen letöltött magyarítottakat feltelepíteni egyszerű appként a telefonra) majd a Moduloknál aktiválni és a készüléket újraindítani.

Segítségül felteszem ide a linkeket.

xda_logo téma: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3034811

Új! 

[BETA] Material Design Xposed Installer

Pár darab ezzel használható, magyar nyelvű xposed modult a SymPDA-n ITT találhatsz!

root_kell

Remélem, segítettem!?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr888642010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása