SymPDA Android Blog

Android, magyarul

oandbackup - HU

2016. április 13. 08:00 - gidano

oandbackup - hu

Új telefont vettél és szeretnéd ott folytatni a játékot, ahol abbahagytad? Frissült a gyári ROM-od és elvesztek a beállítások? Egyedi ROM került a készülékedre, és hiányoznak a használt alkalmazások, az email fiókok, stb. beállításai? Ez többé már nem jelenthet problémát!


oandbackup - HU

 

Leginkább játékok kapcsán, és a fiataloktól már nagyon sokszor hallott probléma, de érinthet bárkit, legyen szó készülék vagy ROM váltásról. A fent említett probléma a használt alkalmazások adatainak átültetése egy másik készülékre! Az egyik leginkább ismert app erre a Titanium Backup, de bonyolultsága sokak szemében teszi bizonytalanná a használatát. Ez egy picit másabb... Az app használatához root jogosultság és telepített busybox kell!

Ellenőrizd a meglétüket! Root Check - HU

root_kell

Itt elolvashatod - az amúgy az app súgójában is olvasható - kis leírást a tartalmazott lehetőségekről:

a használattal kapcsolatos megjegyzések

mentési módok: alkalmazásonként lehet menteni csak apk-t, csak adatot (data) vagy mindkettőt. a jelenleg nem telepített app csak akkor állítható vissza, ha az apk jelen van.

helyi menü: hosszan érintve egy alkalmazást a listában, megnyílik a helyi menü.

mentés törlése: törli a kiválasztott app biztonsági mentéseit.

eltávolítás: némileg agresszívebb, mint a normál eltávolítás. amellett, hogy android parancsokkal elvégez egy normál eltávolítást, eltávolítja az oandbackup törölt fájljaiból esetleg megmaradt app részleteket a /data/app-lib/ mappából. ez a rendszeralkalmazásoknál is működik.

engedélyezés / letiltás: az android `pm` szkriptjét használja az appok engedélyezéséhez vagy letiltásához. egy app letiltása eltávolítja azt a normál felhasználói felületről, annak eltávolítása nélkül. ez használható egy app engedélyezésére vagy letiltására egy többfelhasználós rendszeren is (ha a készüléken több felhasználó van engedélyezve). a felhasználó egy id-vel van azonosítva. a 0 az első felhasználó (a tulajdonos) id-je.

több felhasználó: a többfelhasználós művelet még mindig kísérleti jellegű, de működnie kell. mikor helyreállításre kerül a többfelhasználós környezet, a `pm install -r $apk` meghívásra kerül és ezt követően az alkalmazás le van tiltva minden felhasználó számára, aki listázva van a /data/system/user/$user/package-restrictions.xml-ben (kivéve, ha az app a listán enabled="1"-ként szerepel).
ez problémát okozhat a felhasználók számára, ha ugyanazt az appot telepítenék egy későbbi időpontban, de szükséges, hogy megakadályozzuk az alkalmazás egyidejű telepítését minden felhasználó számára. a helyi menüben van lehetőség a felhasználható alkalmazások engedlyezésére-letiltására, ha a többi felhasználó nem lesz képes használni az appot a helyreállítás fogyatékossága miatt.
az engedélyezés vagy letiltás egy kezdeti telepítést követően, (nem feltétlenül az oandbackup-ból) vagy az appot visszaállítva működik.

változások naplója

változások

licensz

oandbackup a MIT licensz alatt jelent meg és szabadon letölthető, módosítható valamint megosztható, korlátozás nélkül

licensz

A honosításban és itt is nem azért majd' minden kisbetűs, mert a nagyot nem ismerem; az app fejlesztője ezt valamiért így álmodta meg - gondolom, hogy a munkaképernyőn ne a sok nagybetű miatt sikkadjon el a lényeg!  Magam eléggé gyakran cserélgetek ROM-ot, a legtöbb időt persze a mindig használt appok adatainak megadása veszi el; ilyen pl. a Gmail fiókadatok beírása...

A visszaállítás befejezése után a rendszert KÖTELEZŐEN újra KELL indítani!

Remélem, segítettem!? A hozzászólásoknál beszámolhatsz a sikereidről!

letoltes_f-droid_logo

 oandbackup v0.2.10-HU_gidano.apk (691KB)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr878642140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása