SymPDA Android Blog

Android, magyarul

TrainingPlan - HU

2017. december 16. 09:00 - gidano

PACEfied ROM - alkalmazás csere

trainingplan_magyar_ikon.png

Aki sportoláshoz használja az órát, érzékenyen érintheti, hogy a PACEfied telepítése után az Edzéstervem-en belül angol szöveggel találkozik...

A következőkben ennek magyarításának menetét írom le.

TrainingPlan - HU


Lényeg, amire az eddig megismert három verzió alatt figyeltem fel, hogy verziónként eltérően bizonyos fájlok mellett van odex fájl, mások mellett pedig nincs. A következő verzióban ez megváltozhat, ahol eddig volt ott nincs, ahol nem volt, ott éppen lehet most!
Míg a fordításokat készítettem sajnos nem állt módomban kipróbálni a munkám teljes egészében.Azt tapasztaltam, hogy a lefordított fájlokat az órán a ROM azonos nevű mappájába másolva, egy újraindítást követően magyar lett a felület ott, ahol csak a nevezett apk fájl található a saját nevű mappájában. Ha van mellette az odex-et tartalmazó mips mappa is, ez az utólagos magyarítási módszer nem működött.
Igen, próbáltam a komplett ROM-ot deodexelve megoldani ezt a problémát, de sajnos az így elkészült állományt nem tudtam az órára flashelni, mindig hibaüzenettel elszállt a művelet.

Azért volt ez a kis bevezető, mert a PACEfied fejlesztője nyilvánvalóvá tette, hogy az alkalmazás csak angol vagy kínai nyelven hajlandó kommunikálni, a ROM korlátai miatt. Ebbe egyenlőre nem lehet integrálni sem a magyar sem pedig egyéb idegen nyelvű fordítást. Márpedig aki edzésterv szerint haladva kívánja mozgatni magát, az ő számára ez az óra egyik legfontosabb alkalmazása. Így nehézséget okozhat, ha nem tudja az angol nyelven működő appot precízen használni az órán erre a célra.

trainingplan_angol-magyar_post.jpg

Ha a következő verziókban odexelt lesz a TrainingPlan, nem tudok segíteni. Ha nem lesz odex akkor tudok, mert a PACEfied feltelepítése után lesz egy egyszerű módja az eredetileg angol nyelvű apk felülírására a magyar nyelvet tartalmazó apk fájllal.

A művelethez ugyanúgy az ADB kapcsolatra lesz szükség, mint a ROM telepítése esetén, így ez senkinek sem fog nehézséget okozni, aki a PACEfied-et használja.
A TrainingPlan.apk-t másold az adb mappába, így nem kell útvonalakat megadni. Csatlakoztasd USB-n az órát a számítógéphez. (Egyesek írják, hogy ne a gyári USB kábellel végezd a műveletet, az enyémmel nincs gond.)

adb_modszer.png

A művelethez szükséges TrainingPlan.apk lentebb letölthető és a következő ADB parancs sorrenddel végezhető el:
'adb devices' - itt jelzi, hogy létrejött a kapcsolat, ezután szépen egyesével, sorrendben a következő parancsok:

'adb root'

'adb remount'

'adb push TrainingPlan.apk /system/app/TrainingPlan/TrainingPlan.apk' - megtörténik az apk fájl lecserélése

'adb reboot' - az óra újraindul, az Edzéstervező már teljesen magyar nyelvű!

Készítettem egy telepítő scriptet, mert olvastam máshol, hogy van akinek gondot okoz a parancssoros ADB kezelése! Az alábbi letöltés már tartalmazza. Bontsd ki a letöltött zip fájlt és indítsd el a TrainingPlan.csere.bat állományt. Ez a megoldás biztonsággal kezelhető, nem kell utasításokat gépelni, automatikusan lefut a telepítés.

trainingplan_script.png

Remélem segíthettem!?


TrainingPlan.HU.PACEfied.1.2.48.zip (2.4 MB)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr2913504733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása