SymPDA Android Blog

Android, magyarul

TimeLimit - HU

2020. január 13. 09:30 - gidano

Egyszerűen korlátozza a készülék használat időtartamát

timelimit_ikon.png

 Gyermekek készülék használati módjának ill. idejének szülő általi beosztásához

TimeLimit - HU

 

Egyre több kisiskolás (és nagyobb) korú gyermeknél van telefon.
Ha van is rajta játék és fel is van töltve a prepaid kártya, ezzel az alkalmazással beállíthatók pl. az iskolai napokon és tanítási időben használható alkalmazások illetve felhívható telefonszámok kategóriákba sorolt elemei.
Ugyanakkor a délutáni tanulási időszak alatt is blokkolható a nem engedélyezett tartalom fogyasztás!
A készüléken lévő többi alkalmazás ill. kapcsolat a megadottakon kívül ezáltal a tanulási időszakban nem indítható és a számok sem hívhatók.

Az önálló készülékkel nem rendelkező, a szülő telefonját néha használó gyermek számára is beállítható a szülő telefonján az indítható játékok, alkalmazások, a hívható számok listája, letiltható számukra a nem kívánt alkalmazás-értesítések láthatósága, stb.
Gyakorlatilag a gyermek csak a szülő engedélyezett dolgokhoz fog hozzáférni.

Ezek a teljesség igénye nélkül:

  • a készülék heti illetve a hét napjai szerinti használati idejének óraalapú beállítása
  • a telefonon lévő, gyermek által használható alkalmazások beállítása
  • a gyermek által hívható telefonszámok beállítása
  • a gyermek által játszható játékok ill. a ráfordítható időszak óraalapú beállítása
  • a megjeleníthető üzeneteket küldő alkalmazások beállítása
  • stb.

 timelimit-post.jpg

 

Az alkalmazás beállítása első ránézésre bonyolultnak tűnhet, de nem az. Súgó által szépen végig vezet a beállításokon. Úgy a szülő, mint a gyermek profilja jelszóval védhető, a gyermek jogosultságai, hozzáférései pedig a szülő által megadott kategóriák alapján paraméterezhetők.

Az alkalmazás F-Droid oldali leírása

Flexibilis
Az alkalmazások kategóriákba vannak csoportosítva (egy kategória tartalmazhat egy vagy több alkalmazást).

Kategóriánként választható, mely időpontokban engedélyezhető. Ez lehetővé teszi a késői játékidő megakadályozását.
Ezen felül konfigurálhatod az időkorlátozás szabályait. Ezek a szabályok korlátozzák a teljes használati időtartamot egy napon vagy több napon keresztül (pl. hétvégén). Lehetőség van mindkettő kombinálására, pl. heti 2 óra a nap végén, de összesen csak 3 óra.
Ezen felül lehetőség van extra idő meghatározására. Ez lehetővé teszi valami hosszabb, mint az egyszeri használatot. Ezt fel lehet használni bónuszként. Ezen felül lehetőség van az összes határidő ideiglenes letiltására (pl. egész napra vagy akár egy órára).

Több felhasználó támogatása
Telefont általában egy felhasználó használ. A táblagépeknél azonban gyakran több lehetséges felhasználó létezik. Ennek köszönhetően több felhasználói profil is létrehozható a TimeLimit alkalmazásban. Minden felhasználónak különféle beállításai és időszámlálói vannak. Kétféle felhasználó létezik: szülők és gyermekek. Ha szülőt választottak felhasználónak, akkor nincsenek korlátozások. A szülők bármilyen más felhasználót választhatnak aktuális felhasználóként.

Megjegyzések:
A TimeLimit nem működik jól néhány gyártó telefonjain (többnyire a Huawei és a Wiko). A helyes beállításokkal jobban működhet. De a jobb nem jó.

Ha "nem működik": Ennek oka az energiatakarékossági szolgáltatások. A https://dontkillmyapp.com/ oldalon találhatod meg, hogyan lehet ezeket a funkciókat kikapcsolni. Vedd fel a kapcsolatot a szupporttal, ha ez nem segít.

Az Android verziótól függően a TimeLimit a felhasználási statisztikákhoz való hozzáférés engedélyét vagy a GET_TASKS engedélyt használja. Ezeket csak az aktuálisan használt alkalmazás észlelésére használjuk. A jelenleg használt alkalmazás alapján az alkalmazás blokkolva van, engedélyezett, vagy a fennmaradó idő kerül kiszámításra.

Az eszközadminisztrátor engedélyt használjuk a TimeLimit eltávolításának észlelésére.

A TimeLimit az értesítési hozzáféréssel blokkolja a blokkolt alkalmazások értesítéseit és a médialejátszás teljes megszüntetését. Az értesítések és azok tartalma nem kerül mentésre.

A TimeLimit Kisegítő-szolgáltatást használ a kezdőgomb "megnyomásához", mielőtt megmutatná a lezárási képernyőt. Ez bizonyos esetekben javítja a blokkolást. Ezenkívül lehetővé teszi a zárképernyő megnyitását az újabb Android verzióknál.

A TimeLimit a Megjelenés más alkalmazások felett engedélyt használja, hogy lehetővé tegye a zárképernyő megnyitását az újabb android verzióknál, valamint a blokkolt alkalmazások átfedését, amíg a zárképernyő el nem indul.

Google Play

F-Droid


 

TimeLimit.v1.9.0-HU.gidano.apk (2.7 MB)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr7415405460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása