SymPDA Android Blog

Android, magyarul

Pictures2SD Xposed

2016. január 05. 08:00 - gidano

Fotómentés SD-re Android 5.x.-6.x. rendszeren

Pictures2SD

Az elkészült fotók külső SD-re elhelyezésének problémája ott kezdődött nálam, hogy telepítettem S4 készülékemre a 2015.12.30.-óta hozzáférhető CM13 (Marshmallow) Nightly romot; egyszerűen nincs a Kamera alkalmazásban opció a képek SD kártyára mentésére...


Pictures2SD - Xposed modul

Nemrég jelent meg a Lollipop/Marshmallow rendszerekre is telepíthető Xposed Alpha4 verziójáról készült kis cikkem (ITT), ha ebben aktiválsz egy modult, ez megoldja a problémát az itt leírt fényképező és más alkalmazásoknál, a lista eléggé rövid, de tartalmaz pár fotó applikációt:

A támogatott appok teljes listája (és a csomagnevek):

  • Camera (com.android.gallery3d, com.google.android.gallery3d, com.android.camera2, com.google.android.GoogleCamera - ezek most a számunkra fontosabbak)
  • Focal (org.cyanogenmod.focal, fr.xplod.focal)
  • Snapseed (com.niksoftware.snapseed)
  • Instagram (com.instagram.android)

A lentebb letölthető modul a CM eredeti fotó alkalmazásának meglehetősen szerény beállítási lehetőségeit bővíti ki a kész képek elhelyezésének kiválaszthatóságával, innentől kezdve ez a probléma megoldódni látszik.

pictures2sd

 Természetesen ez a modul segíthet ha más rendszereken is találsz hasonló korlátozást, tessék kipróbálni!

A modul betallózható az Xposed Telepítő - Modulok menüjében is, vagy a letöltött appot egyszerűen csak fel kell telepíteni, majd megnyitni az Xposed Installert, a Moduloknál aktiválni egy pipával és újraindítani a készüléket.

Remélem segítettem!

ilovesympda


Letöltés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr768642056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása