SymPDA Android Blog

Android, magyarul

Google: Minden okoseszköz egyforma lesz

2014. június 30. 19:48 - gidano

A gyártók nem szabhatják személyre Android-os okoseszközeik felhasználói felületét.


 

A Google a jövőben már nem engedélyezi a gyártóknak, hogy saját szájuk íze szerint alakítsák át Android-ra épülő okoseszközeik felhasználói felületét. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy akár Samsung Gear Live, LG G Watch vagy Motorola Moto 360 Android Wear okosórát vásárolunk, ugyanazt a kezelői menüt kapjuk. Új Android TV platformos televízió beszerzésekor nem kell újratanulnunk a kezelését, és egy külföldön bérelt autón is ugyanaz az Android Auto fut, amit a tulajdonos saját járművében megszokott.

A gyártók ezentúl tehát már csak a külső kialakítással és a technikai specifikációkkal bűvölhetik el a vásárlókat, az alap Android menüt maximum saját szolgáltatásokkal és alkalmazásokkal bővíthetik. Ebből következik, hogy a jövőben a szoftverfrissítésekért is a Google felel, így nem lesznek elfeledett készülékek sem. Az olyan egyedi felhasználói felületek, mint a Samsung TouchWiz vagy a HTC Sense teljesen eltűnhetnek, ami talán néhány gyártót el is tántoríthat a Google operációs rendszerétől.


 

/ forrás: pcworld.hu /

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr308641350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása