SymPDA Android Blog

Android, magyarul

Emoji kezelés Androidon

2014. szeptember 22. 15:00 - gidano

ugribugriBizonyára többen megpróbáltátok már és sokan le is mondtak róla, hogy az alap billentyűzetek :) mosolygós szöveges karaktereinél látványosabb elemeket, emojikat használjanak. Előre bocsátom, a barátnőd telefonján is el kell végezned a beavatkozást...


Több virtuális billentyűzet is létezik, amelyek alapból vagy utólag telepíthető pluginek segítségével meg tudja-tudná jeleníteni az emojikat, ilyen pl. az ingyenes (de csak angol karakteres) Emoji Keyboard, a magyar ékezetes betűtípusokat is támogató, szintén ingyenes GO Keyboard a telepített GO Keyboard Emoji pluginnel. Ezek képesek szimbólumok, ASCII karakterek bevitelére, bármely szövegbevitelt igénylő alkalmazásban ascii, de grafikus elemeket nem tudnak megjeleníteni.

emoji_kbgo_kbAzonban van egy kis baj ezzel - küldő-fogadó nem lát mást ezek helyén, mint üres helyeket, esetleg apró kis álló téglalapokat - nevezetesen az Android rendszerszinten nem támogatja az emojik használatát...

Meg kell hát tanítani rá!

karaktertablaAz egész eljárás lényege egy bizonyos DroidSansFallback.ttf fontfájl cseréje a /system/fonts mappában. Ez a jól megtermett - (5MB<) - fontfájl tartalmazza a láthatóságért felelős karaktereket!

fontcsereutanErre sajnos csak rootolt készülékek tulajdonosai képesek az alább leírt módokon.


Egyik módszer:

1. Rootold az eszközöd (ennek módjáról kereshetsz a Google-n.)
2. Készíts egy mentést a /system/fonts/DroidSansFallback.ttf állományról a fizetős Root Explorer vagy pl. az ingyenes File Manager programmal.

(Figyelj oda, hogy ennek beállításaiban a kívánt root jogot előre be kell állítani!)

3. Töltsd le az emojit tartalmazó font fájlt
4. Cseréld ki a fontfájlt, /system/fonts/DroidSansFallback.ttf a letöltött font állománnyal, a fizetős Root Explorer vagy az ingyenes File Manager programmal.
( FIGYELEM: ha a Root Explorer-t használod, érintsd meg a "Mount R/W" gombot a jobb felső sarokban a rendszer írási jogok eléréséhez a /system/fonts/ mappában)
5. Miután kicserélted a fontot, a jogosultságot állítsd be az alábbiak szerint:

rootjogok


Másik módszer:

Az ingyenes Font Changer (root) használata a system font és az emoji font cseréjére.


Harmadik módszer csak a SymPDA olvasóinak:

Készítettem egy (CM ROM-okon akár a ROM Managerrel is...) telepíthető .zip fájlt, amelyet Clockwork Recoveryből telepíthetsz a már megszokott módon:

  • recovery módban újraindít
  • install zip from sdcard
  • choose zip from sdcard

és feltelepíted a betallózott fájlt!

csereutan_ 2csereutan_1

Az eredmény magáért beszél!

Remélem tudtam segíteni, hogy tartalmasabb, kifejezőbb, szebb üzeneteket, emaileket tudj küldeni-fogadni! 


Emoji Switcher v1.4-HU_gidano.apk

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr298641438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása