SymPDA Android Blog

Android, magyarul

Firefox for Android Kiegészítők - HU

2015. január 08. 20:21 - gidano

firefox-extension_ikonAz ötletet, hogy megpróbálkozzam ezek honosításával, ez a Janus kiegészítőt bemutató cikk adta. Elkészült három kis kiegészítő; az első a telepítő programjuk magyarul, a másik a fentebb hivatkozott Janus, a harmadik pedig egy Kilép gombot varázsol a menü aljára!


Első lépésként arról kell gondoskodni, hogy a feltelepíteni készült kiegészítőket egyáltalán, hogy tudjuk a böngészővel elfogadtatni? Ugyanis az nem hajlandó, csak a Firefox Add-ons alől telepíteni! Ezt itt éred el: Menü - Eszközök - Kiegészítők - Kiegészítők, a kereső mezőbe írd is be mindjárt: Open Local File

android_kiegeszitok_hu_1Add hozzá, majd indítsd újra a Firefoxot és a Menü - Eszközök fül alján már ott is a lehetőség, hogy betallózzunk egy fájlt a böngészőbe! Tegyük is meg:

android_kiegeszitok_hu_2Itt keresd meg azokat az .xpi kiterjesztésű fájlokat, amiket innen letöltve felmásoltál valahová a készülékre! Cseréljük már le azt a nem szép Open Local File feliratot egy magyar nyelvűre! ;) Katt rá a beszédes nevű open_local_file-0.1-hu_gidano-an-android.xpi fájlra, engedélyezzük a telepítését és készen is vagyunk! Már ilyen is lett:

android_kiegeszitok_hu_3hát nem tetszetősebb?!


Következő dolgunk a bevezetőben említett Janus proxy magyarrá tétele! Ehhez a korábbi módon be kell tallózni a Helyi fájl megnyitása opciót használva a janus_proxy_configurator-1.3-hu_gidano-an+fx-android.xpi állományt és a korábbiak szerint telepíteni. Ha mindent jól csináltál, a Firefox Menü - Eszközök - Kiegészítőknél most ezt fogod látni:

android_kiegeszitok_hu_4android_kiegeszitok_hu_5A fenti képen a címsávban bekarikázva látszó ikonnak tudjuk böngészés közben be-ki kapcsolni a Janus proxyt, ha a fenti képen látható módon engedélyezve van. Ugyan itt alul figyelemmel kísérhető a program által megspórolt adatmennyiség is!


Harmadik dolgunk egy nagyon hasznos Kilép gombot varázsolni a Firefox menüjének aljára, hogy szépen otthagyhassuk bármikor! Persze nem Quit felirattal, mint az eredeti kiegészítővel, hanem szépen magyarul megjelenítve a szöveget! ;)

Ehhez még egyszer keressük fel a korábbi telepítési helyünket és most a quitnow-1.18.07-hu_gidano-an-android.xpi állományt telepítsük fel a korábban már bemagolt módszerrel. (ha nincs meg, keress vissza!  :whistle: ) Ha elég ügyes voltál, mától egy praktikus, magyar szövegű kilépési lehetőséggel gazdagodott a mobil Firefoxod!

android_kiegeszitok_hu_6Gratulálok és további kellemes kikapcsolódást kívánok a magyar nyelvű kiegészítőkkel!

Sok sikert! gidano


 Firefox for Android kiegeszitok-HU_gidano.zip

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr448641552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása