SymPDA Android Blog

Android, magyarul

SurfEasy VPN - névtelenség a neten

2015. február 16. 21:50 - gidano

surfeasy_vpn_ikon.png

A világhálóra való fellépéskor a számítógépünk vagy egyéb hálózat-képes kütyünk a szolgáltatónk által biztosított IP címmel azonosítja magát a hálózaton, amely nem céges előfizetés esetén tipikusan ugyan nem fix – például a modem újraindítása után változhat –,


de könnyen beazonosíthatóvá tesz minket az interneten, sőt: a megközelítő földrajzi helyzetünk is kideríthető a segítségével. Általánosságban véve ezen információk a hirdetők számára nevezhetőek a leginkább hasznosnak, hiszen a relatíve állandó körülmények megkönnyítik a netezők követését, az érdeklődési körüknek és földrajzi helyzetüknek megfelelő hirdetések megjelenítését. Ezen felül megemlítendő, hogy a legtöbb weboldallal titkosítatlan kapcsolaton keresztül megy a kommunikáció, így az ISP könnyedén naplózhatja a komplett adatforgalmat. Valódi fenyegetést jelent, hogy publikus Wifi-t használva a nem titkosított kommunikáció esetén a router üzemeltetője könnyedén naplózhatja a bejelentkezési adatainkat.


A legjobb védelmet mindezek ellen egy VPN (Virtual Private Network – virtuális magánhálózat) használata jelenti. A VPN lényege, hogy az eszközünk az internetre való felkapcsolódása után egy erősen titkosított kommunikációs csatornát hoz létre VPN-szolgáltató szerverével, majd az összes hálózati forgalmat ezen keresztül bonyolítja. Ennek köszönhetően lehetetlenné válik a közbeékelődéses adathalászat, még a netszolgáltató sem képes kibogarászni semmit az adatfolyamból. Virtuális magánhálózat használata esetén a publikus IP-címünk a VPN-szolgáltató saját kiszolgálójáé lesz, így nem lehet kívülről megállapítani a földrajzi helyzetünket.

A VPN beállítása ugyan régóta nem igényel mély informatikai ismereteket, ám ettől függetlenül az átlagos felhasználók számára problémát jelenthet. Szerencsére a kanadai SurfEasy vette a fáradságot ezen probléma kiküszöbölésére, így valóban semmiféle ismeret sem szükséges a szolgáltatásának használatához.

SurfEasy VPN - névtelenség a neten
A SurfEasy használatba vételéhez elsőként regisztrálni kell a rendszerükbe, majd le kell tölteni a cég Windows, Mac OS X, Android és iOS rendszereken futó kliensét. A telepítése után a korábban megadott felhasználói információkkal be kell jelentkezni, és máris VPN-en keresztül megy a kommunikáció. A kliensprogram rendkívül egyszerű: aktiválni és deaktiválni lehet vele a VPN-t, mutatja a felhasznált sávszélességet, továbbá ki lehet vele választani, hogy melyik országban tartózkodónak szeretnénk tűnni.


 A SurfEasy ízelítő gyanánt minden felhasználójának biztosít havi 500 MB ingyen adatforgalmat, ám a komoly ügyfeleknek természetesen korlátlan forgalmat adó, fizetős csomagok is rendelkezésükre állnak.

/ forrás: pcworld.hu /

Az ingyenesen felhasználható havi sávszélesség meghívásokkal bővíthető, így ha ITT regisztrálsz a szolgáltatásba, akkor 250 megabájttal több áll majd a rendelkezésedre, plusz a szerző is kap ajándékba ugyanennyi megabájt pluszt. Elérhető Windows-ra, MAC-re, Androidra, iPhone/iPad-re!

Weblap


Magyarul itt

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr628641612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása