SymPDA Android Blog

Android, magyarul

Pixel Media Server - HU

2015. március 14. 14:00 - gidano

pixel_media_server_ikon.png

Az egész ismerkedésünk úgy kezdődött, hogy kellett valamilyen szoftver, amellyel megoldható egy FELIRATOS film lejátszása android telefonon, és a lejátszott FELIRATOS film átküldése hálózaton okostévére.


 Pixel Media Server - DMS

 

A gondot - számomra - a kiemelésben megemlített felirat kezelése okozza. No nem lejátszás szempontjából, hanem a továbbitása TV-re okozott gondot. A feliratos filmet az általam használt VLC for Android és az MX Player ingyenes verziója is lejátssza, csak éppen ezek nem képesek okostévére sugározni (streamelni), vagy én nem találtam meg a módját...

Pixel Media Server

Elkezdtem keresgélni a neten INGYENES alternatíva után, kipróbáltam ezt-azt és a végén megtaláltam a célnak majdnem tökéletesen megfelelő alkalmazást, a teljes neve Pixel Media Server - DMS. Ez egy DLNA-képes eszköz, androidon fut. Elindítod a készüléken, aut. megtalálja a gazdaeszközt, majd be kell állítani a megosztani kívánt tárhelyet, magát a készüléket vagy a mappát, amelyben a lejátszani kívánt videó fájl, valamint a hasonnevű feliratfájl (sajnos csak .srt lehet) található. Még a készülékhez csatolt USB tárhelyet is felismeri és kezeli. A beállításokban ki kell választani a fájl MIME (tartalom) típusát, a felirat típust (Alap-LG-Samsung-Panasonic_Egyéb), valamint érdemes átböngészni a további lehetőségeket is!

Amikor ezzel megvagyunk, a képernyő alján lévő DMS Kontroll alatti lejátszógombra bökve bekapcsolod a médiafolyam sugárzást. Innentől kezdve a médiaforrás meg fog jelenni a televízió bemeneti típusai között. Kiválasztod, elindítod és élvezheted a telefonodról indított feliratos filmeket!

Támogatott formátumok:

Hang: MP3, WAV, FLAC, AAC, M4A

Videó: 3GP, AVI, DIVX, FLV, RM, RMVB, MOV, VOB, TS, ISO

Kép: JPEG, PNG

Pixel Media Controller - mDLNA (angol) letöltése már csak hab a tortán; ezzel vezérelheted a TV hangerejét, belekereshetsz a filmbe, kiválaszthatod a médiaforrást és közvetlenül indíthatod okostévére a streaminget.

Követelmény: Android 2.2 - 5.x

Ha már te is oldottál meg hasonló problémát, erről írj nekünk!

GP link


Pixel-DMS v6.1.2-HU_gidano.apk (846.0 kB)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr188641636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása