SymPDA Android Blog

Android, magyarul

Stagefright Detector - HU

2015. augusztus 08. 08:00 - gidano

Stagefright Detector

 

Van már olyan alkalmazás, amely megmondja, ha telefonunk érintett a Stagefright sebezhetőség kapcsán.


Stagefright Detector - HU

Pár napja derült ki, hogy az Androidban van egy brutális sebezhetőség, amely lehetővé teszi, hogy hackerek mindössze egyetlen MMS küldésével átvegyék az irányítást a telefon fölött. A dologban az az igazán veszélyes, hogy az üzenetek kezelésére használt programtól függően meg sem kell feltétlenül nyitni az MMS-t, mivel a Hangouts már azelőtt feldolgozza a kapott üzeneteket, hogy a felhasználó egyáltalán kattintana rá. A Google ugyan villámgyorsan reagált a problémára, és már minden hardvergyártó meg is kapta azt a javítást, amellyel befoltozható a Stagefright nevű sebezhetőség – sajnos azonban a foltot minden telefonra egyedileg kell elkészíteni, ami az olyan, nagy portfólióval rendelkező vállalatokat, mint például a Samsung, igen nagy kihívás elé állítja.

Addig is, amíg a frissítésre várunk, egy alkalmazás segítségével meg lehet nézni, hogy mobilunk egyáltalán érintett-e (de valószínűleg az); az alábbi app letöltés után villámgyorsan átnézi a telefont, és értesít az eredményről. / forrás: geeks.hu /

Ugyan nem a fenti oldalon ajánlott alkalmazást honosítottam, az ajánlott app a vírusvédelmi megoldásainak köszönhetően már jól ismert cég, a Lookout terméke!


Stagefright Detector v1.0-HU_gidano.apk (916.0 kB)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr398641834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása