SymPDA Android Blog

Android, magyarul

[PC] AndroidDrive - HU

2023. október 19. 15:00 - gidano

androiddrive_ikon.png

AndroidDrive - HU

 
Az AndroidDrive egy olyan program, amely lehetővé teszi az Android okostelefonok meghajtóként való felcsatolását Windows rendszeren.

androiddrive_01.png

Beállítás

Az AndroidDrive használatához három dolgot kell tennie (a sorrend nem számít):

  • Az AndroidDrive telepítése Windows rendszerű számítógépére : Használja a telepítőprogramot, vagy töltse le és bontsa ki a zip fájlt. Ha a Windows indulásakor szeretné elindítani az AndroidDrive-ot, hozzon létre egy parancsikont az AndroidDrive-hoz itt %appdata%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup: .

  • Telepítse a Dokan-t Windows számítógépére : A legegyszerűbb módja a telepítőprogramjuk használata (ez a Dokan 2.0.6 telepítőprogramja, amelyen az AndroidDrive-ot tesztelték). Ha szeretné, a Dokan telepítésének egyéb módjait is megtalálhatja a dokumentációjukban .

  • USB-hibakeresés engedélyezése Android eszközén : Ahhoz, hogy az AndroidDrive észlelni tudja Android eszközét, és kölcsönhatásba léphessen vele, engedélyeznie kell az USB-hibakeresést. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

    1. Nyissa meg a Beállításokat Android eszközén.
    2. Lépjen a "A telefonról" menüpontra.
    3. Görgessen le az aljára, és érintse meg hétszer a „Build Number” lehetőséget, amíg egy üzenetet nem kap arról, hogy Ön fejlesztő.
    4. Lépjen vissza a fő beállítások képernyőre, majd lépjen a Rendszer > Speciális > Fejlesztői beállítások menüpontra, és engedélyezze az USB hibakeresést.

Használat

Amikor az AndroidDrive fut, és Android-eszközt csatlakoztat, az AndroidDrive automatikusan csatlakoztatja az eszköz belső tárhelyét tartalmazó meghajtót.

Ha nem szeretné, hogy az AndroidDrive egy meghajtót hozzon létre adott Android eszközhöz, kattintson a jobb gombbal az AndroidDrive ikonra a tálcán, lépjen az Eszközök elemre, kattintson az "Eszközbeállítások" elemre, majd törölje a jelet a "Meghajtó automatikus csatlakoztatása" jelölőnégyzetből. A tényleges leválasztáshoz kattintson a "Meghajtó leválasztása" gombra az Eszközök ablakban. Ideiglenesen leválaszthat egy meghajtót a "Meghajtó leválasztása" gombra kattintva az eszközbeállítások módosítása nélkül.

Amikor az AndroidDrive új Android eszközt észlel, a rendszer automatikusan a C utáni első elérhető meghajtóbetűjelet rendeli hozzá (ha például az egyetlen meghajtó a merevlemez, ez azt jelenti, hogy a D betű lesz hozzárendelve). Megváltoztathatja az adott Android eszközhöz rendelt meghajtóbetűjelet, ha a tálcán jobb gombbal kattint az AndroidDrive ikonra, az Eszközök elemre lép, kattint az "Eszközbeállítások" elemre, és kiválasztja a meghajtó betűjelét a "Meghajtó betűjele" alatt. Ha ezt egy már csatlakoztatott meghajtóval teszi meg, le kell választania, majd újra csatlakoztatnia kell a meghajtót, hogy a változtatások érvénybe lépjenek.

Kompatibilitás

Az AndroidDrive-ot csak Windows 10 és 11 rendszeren tesztelték, de minden 64-bites, Windows 7 vagy újabb rendszert futtató számítógépen működnie kell.

GitHub

 


 
Letöltés


Portable (.zip)


Dokan telepítő

 

Szólj hozzá!
Címkék: AndroidDrive

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr7418237625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása