SymPDA Android Blog

Android, magyarul

TWRP Recovery - HU

2015. február 22. 08:00 - gidano

twrp_logo_100A címben szereplő utalás igaz, ha nem is teljesen! Ugyanis a TWRP honosítását nem direkt, hanem kissé kerülő úton végeztem el. Ehhez segítséget ismét az XDA DEV nyújtott, mégpedig azáltal, hogy fent nevezett app immár skinezhető, azaz megváltoztatható a kezelőfelület kinézete!


TWRP Recovery - HU

Sajnos nem tudok mindig, mindenkinek egyformán segíteni; ez a kis leírás a Full HD kijelzőt használóknak lehet elsősorban* hasznos!

A tipikus előtte - utána fotók jönnek...

twrp_elotte

Egy lelkes modder (z31s1g) készítette el ezt a fantasztikus kiegészítőt, amely magában foglal egy ui.zip fájlt is; ebben található az az xml állomány is, ami fordítható kifejezéseket tartalmaz, ez közel 13,000 kódsort tartalmaz - képzeld el, mennyire kell lelkesnek lennie valakinek, hogy ennek egyáltalán nekiálljon!? Viszont a kész műve hihetetlenül jóképű lett!

twrp_materialisedFontos tudni, hogy a képeken látható felület gombjai is (sajnos) képek, így a felület ezen része továbbra is angol megjelenésű. Azonban ezt eddig is így használtad, igaz?! A lényeg a menüpontok mögött látszik, itt érvényesül ugyanis a fordított .xml, ezzel viszont már ezt látod; ugye, egyszerűbb lesz használni?

 

twrp_theme_hu_tile

Elérhetőség és kompatibilitás

  • Támogatott TWRP verziók: 2.8.0.X - 2.8.4.X-ig
  • Támogatott képernyő felbontások: 720x1280, 768x1280, 800x1280, 1080x1920, 1200x1920, 1440x2560, 1536x2048.
  • A téma működik bármilyen eszközön a fájlnévben meghatározott felbontásban (pl. az "1080.zip" a Full HD eszközökön).
  • A téma kompatibilis marad a TWRP új verziójával.

Előnézeti galériák, felbontás függő letöltések: http://goo.gl/2DBdjj


Így bírd működésre (XDA angol)

  • Töltsd le a fenti linkről a telefon kijelződ felbontásának megfelelő téma csomagot a számítógépedre, ez pl. nálam: 1080_play_v2.zip
  • Töltsd le e bejegyzés aljáról a twrp_play_ui_hu.zip állományt ugyan oda
  • Nyisd meg a twrp_ui_hu.zip állományt és másold ki belőle a play.xml fájlt.
  • Nyisd meg a 1080_play_v2.zip-et, töröld ki belőle a play.xml-t, az innen letöltöttet pedig másold be a helyére. Zárd be a zipet.
  • Miután ezzel végeztél, a 1080_play_v2.zip-et nevezd át ui.zip-re. Tehát van egy vadonatúj ui.zip állományod, benne a magyar play.xml

Mondjuk, hogy már fel van flashelve készülékedre a TWRP Recovery. A készülék belső memóriájában(! ha van külső is) találsz egy TWRP nevű mappát. Ebben hozz létre egy új mappát theme (így, nemecsek) néven, majd nyisd meg és az előbbi új ui.zip állományodat másold be! Itt végeztünk is...


Indítsd újra telefonod recovery módba. A TWRP felületén:

  • A Materialised beállításokhoz, válaszd ki ezt -  CHANGE THEME
  • Válaszd ki a használni kívánt témát
  • Erősítsd meg a módosítást

Remélem, segítettem!?


 Utóirat!

Másodsorban...*

Sajnos nem tudok mindig, mindenkinek egyformán segíteni; ez a kis leírás a Full HD kijelzőt használóknak lehet elsősorban hasznos! DE!!

Egyéb felbontásokra letöltött témák esetén bontsd ki a zipet, és a benne található ~400-500kB-os xml fájlt nézd meg; szerintem a honosításom átültethető más témák leíró fáljaiba is!

A light-témákban pl. light.xml-ként szerepel, ami nálam play.xml. A dark-témákban dark.xml a kérdéses állomány neve. Ez term. a színösszeállításukra utal, tehát ha sima átnevezéssel betennéd a plax.xml-t bármelyikbe, mindig ua. a látványt kapnád. Az még kérdéses, hogy más felbontásra letöltött, de szintén play-verziójú témák esetén elég-e, ha csak beleteszed a magyar play.xml-t?!  Lehet...

Legyen ez a házi feladat, erről véleményeket a hozzászólásoknál várok!


 

A TWRP Recovery telepítésének legbiztonságosabb módja: http://sympda.blog.hu/twrp-manager-root-hu

Ha direktben akarod letölteni, keresd meg a készülékedhez valót itt: http://techerrata.com/browse/twrp2


 Remélem, segítettem!?

I-love-Sympda_250x75


twrp_play_ui_hu.zip (27.5 kB)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr398641614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása