SymPDA Android Blog

Android, magyarul

Amazfit Pace helyreállítása

2017. december 28. 09:00 - gidano

Miként térjünk vissza biztonsággal a nemzetközi (US) ROM használatára

amazfit_pace_ikon_1.png

Frissítve 2017.12.!

Bizonyára többekben felmerült már az igény a custom ROM-okat kipróbálva, hogy miként lehetne visszaszerezni esetleges probléma esetén az elveszett garanciát az US kiadású, tehát nemzetközi ROM-mal vásárolt készülékre.

Amazfit Pace helyreállítása

Alapesetben a gyári ROM az 1.3.2b verziótól lezárt bootloader-rel érkezik, amely feloldásához semmilyen támogatást nem nyújt a gyártó Huami. Tehát ahhoz, hogy pl. a - magyar nyelvet is 1.2.48-tól tartalmazó - PACEfied ROM-ot használd, először a bootloader feloldását kell megvalósítani, ehhez segítséget ebben az XDA postban találsz, erről már írtam korábban.

Ezzel annyi a baj, hogy elvégzése után véglegesen megszabadulunk a garancia érvényesítés lehetőségétől, ez pedig sokakat visszatarthat a magyar nyelvű ROM használatától.

Az alábbiakban leírom, hogy bármelyik egyedi ROM - ilyen a PACEfied kínai fejlesztői ROM, valamint a hamarosan magyarul is elérhető STOCKfied, amely a nemzetközi ROM-ból farag egyedi kivitelt - használata után miként lehet visszatérni egy gyári firmware-hez. Természetesen ezt is az XDA Dev-en találtam. Forrás.

Bootloader állapotának ellenőrzése, term. az ADB/fastboot és Google Driver PC telepítése majd a PC újraindítása után, USB-n csatlakoztatott órával.Győződj meg róla, hogy az órát az Eszközkezelőben látod és az illesztőprogramjai telepítve vannak! ADB mappában SHIFT + jobb egérgomb - PowerShell-ablak megnyitása itt. Majd írd be a következő parancsokat:

adb devices

adb shell reboot bootloader

fastboot devices

fastboot getvar unlocked

 

ha az "unlocked: no" akkor zárt, ha az állapot yes, akkor feloldott állapotról beszélünk!

fastboot.png

E kis ismertető után jöjjön a gyakorlati része. Ez egy zip csomag, amely tartalmazza mindazon fájlokat, - ill. a magyarított telepítő szkriptet is - amelyek segítségével visszaállítható az óra rendszere előbb az 1.3.0n verzióra, majd frissíti az 1.3.1 verzióval. Ez már lehetővé teszi az OTA frissítést is a mostani legújabb verzióra, az 1.3.5-re, amely szépen lezárja a bootloader-t és mi visszakapjuk a garanciánkat! Az én órám 1.3.0n-nel jött, annak még nem zárt a bootloader-e. Amint frissült 1.3.5-re, már mehettem is a megfelelő adatokkal ide, feloldókódot kérni, hogy telepíthessem a magyar PACEfied-et. Itt egy kép az indítási állapotról:

helyreallito_bat.png

Le kell tölteni az alábbi linkről a zip fájlt. Ebben minden szükséges dolog benne van, a mérete kb. 210MB. Töltsd le szükség szerint a magyar nyelvű indító bat állományt, másold a zipből kibontottak közé. Ezt futtatva magyar nyelvű a telepítő menete az eredeti spanyol helyett...

Frissítés '17.12.!

A bejegyzésben írtak óta született egy XDA bejegyzés, Saratoga79 jegyzi.

[FW TOOL] Paceficator Project. Stock Firmware Installers (2017/12/26)

 Ő is ajánl egy egyszerű megoldást, a hozzávalók a linkelt bejegyzésből érhetők el. A megoldásban szereplő letöltésekben javítani kell az indító scriptet, mert kiderült közben, hogy hibát tartalmaz! A letöltött csomagban lévőt írd felül a javított AUTO INSTALL.bat állománnyal, majd indítsd el és dőlj hátra míg végez. Ha a telepítést követően valami működési anomáliát tapasztalsz, - bezáródó alkalmazások, ilyesmik -  csinálj az órán egy gyári állapotba visszaállítást!

Ha ezt a .bat fájlt is magyarul használnád, töltsd le ezt AUTO INSTALL-HU.zip (720 B)! :)

A cikkben leírt állományokat és részben magát az eljárást is túlhaladta az idő. Hasonló de frissebb (2018.07.hó) eljárás és a hozzávaló állományok ebben az XDA témában!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sympda.blog.hu/api/trackback/id/tr8213514401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AttilaGolik 2018.07.30. 07:01:05

Hello Gidano!

Stratos-nál nincs bootloader visszazárási opció, csak Pace-nél?

Köszi!

gidano · http://sympda.blog.hu 2018.07.30. 10:37:10

@AttilaGolik: Szia! Pace-m van, Stratos-ban nem vagyok otthon. Fórumokon próbálj infót szerezni. Magyar MIUI, XDA, Prohardver

fabihu 2018.08.07. 18:20:33

Szia!

Ez a link : ebben vannak a szükséges állományok
már törölve van. Tudsz másik linket adni? Köszi: fabi

gidano · http://sympda.blog.hu 2018.08.07. 18:27:15

@fabihu: Szia, sajnos nem. Ez egy tavaly decemberi cikk, már elavultak az állományok. Bővítem a bejegyzést egy link-el.

fabihu 2018.08.07. 20:58:08

@gidano: Szia! Köszi, közben megtaláltam én is ugyanezt amit linkeltél és megoldottam vele. Köszi mégegyszer

egro71 2018.10.07. 23:04:05

Üdv Gidano.
Vettem egy Stratos 2. Megcsináltam magyarítást leírtak szerint. Feloldó kód kérése telepítés stb stb... Óra magyar lett, csak kb 4-5 óra alatt lemerült. Próbáltam régebbi verzios programot felrakni ami olyan jól sikerült hogy azóta kis gömbök repkednek az órán aztán meg android pacefied felirat, aztán ismétlődik gömbök felirat..... Plusz a bootlodert is le blokkolta. Kértem ujra kódot, ugyanazt küldték és persze nem nyitja ki.
Úgyhogy újra sem tudom telepíten. Van esetleg vmi megoldás??
Válaszod előre is köszönöm.

gidano · http://sympda.blog.hu 2018.10.08. 08:04:06

@egro71: Szia! A bejegyzés végén lévő XDA-s linket ajánlom figyelmedbe, egyéb megoldásom hiányában. Emellett pedig a MIUI fórum vagy a Prohardver fórum Amazfit témáját ajánlanám, bizonyára lesz ott aki segítséget tud nyújtani.
süti beállítások módosítása